BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

MAXX (im)

FII SCHIMBAREA PE CARE VREI SA O VEZI IN LUME.

marți, 23 februarie 2010

Teroarea scolii !

Inainte de toate vreau sa va spun ce m-a facut sa scriu acest articol. Am observat ca tot mai multi copii(in general) dar si adolescenti(mai putin) devin deprimati de ceea ce inseamna tema de casa. Scriu acest articol sperand ca vreun domn profesor/educator si elev sa il citeasca.

Fratele meu in varsta de 11 ani invata la o scoala din Buhusi, nu are importanta care. Raman adesea uimit de cate teme poate sa primeasca. Desi cei de la guvern au hotorat sa se invete din manualul scolar, educatorii/profesorii/invatatorii ii pun pe invatacei sa cumpere diverse culegeri de "fratii paraiala", si credeti-ma sunt culegeri pentru clasa a 6.
Parerea mea este ca acesti invatatori sunt usor dezaxati, au fost tocilari si si-au trait viata cufundandu-se in carti (orice lucru in exces dauneaza, sa nu se inteleaga gresit ca as avea o problema cu cartile). Un copil de 11 ani care ar trebui sa se bucure de copilaria sa, este torturat si ingrasat cu teme. Oare ei nu se gandesc la consecintele pe viitor, ca o sa devina niste masinarii dezumanizate, niste indivizi enciclopedie. La aceasta varsta important e sa te distrezi si sa te joci!!!

Invatatorule daca acum in clasa a 4 ii pui sa invete pe rupte pana tarziu in noapte, cand vor trece la generala/liceeu/facultate ce o sa faca. Dezvolti doar o singura jumatate, si astfel tot luand din aceea parte se mai poate spune ca individul este om? Imbina utilul cu placutul, nu fa din util totul caci se va rupe mai tarziu. 
Sunt sigur ca unii dintre voi cunoasteti aceasta "tendinta","moda". O parte din voi aveti frati/surori/prieteni care trec prin infernul de a merge la scoala. Luptati pentru ei, ajuatii la teme ca-s mici, "salvati-le viata".

"Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericre este in felul in care urci pantele abrupte spe varf".

1 comments:

Unknown spunea...

mda...ştii care e faza?Că mulţi dintre învăţători sunt obişnuiţi să dea teme muulte(şi cand zic multe,ma refer la 2-3 exercitii,care pentru un copil de clasa a 4-a sunt multe)pentru ca ei cred ca astfel îi vor determina pe elevi sa devină mai conştiincioşi şi sa devină responsabili,chiar daca nu fac toti acele exercitii.Iar ceea ce ai spus tu,ca guvernul a dat o lege prin care sa interzica prea multe teme şi să se invete numai din manual,a păi.....cine sa le respecte?Învatatorii tot pe a lor o ţin..Îmi aduc aminte cu groaza de clasele mai mici cand trebuia sa imi care cineva "ghiozdanelul"(care era dita valiza)pentru ca aveam caiete,muult prea multe caiete:teme,maculatoare,suplimentare,unde mai pui penarul,pachetelul etc etc...Depinde de invatator,daca e rational sau nu.:)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu